2 years ago
2958 Views

Ekstrakt sjemena grožđa efektivniji od kemoterapije

Written by
sjeme grejpa

Ako pažljivo usporediti efekte hemoterapije i efekte koje možete očekivati ​​od bioaktivnih spojeva koji su dio ekstrakta sjemena grožđa, primijetit ćete da ovaj prirodni lijek ponekad može biti mnogo efikasniji od kemoterapije.

Osim toga, treba znati da sjeme grožđa ne dolaze s nuspojavama u odnosu na kemoterapije koje mogu ozbiljno oštetiti druge sisteme u  tijelu i isto tako ne garantuje da će se pacijent izliječiti ili da se rak neće pojaviti opet nakon nekog vremena.

Liječenje

Prema nedavnoj studiji koja je održana u Centru za istraživanje raka Colorado, ekstrakt  grožđa sjemena može spriječiti napredak i širenje raka, a u nekim slučajevima, može ga eliminirati. Čak i u slučajevima kada su pacijenti  u četvrtom stadionu. Ekstrakt sjemena grožđa može imati pozitivne efekte. Stoga, i ne čudi zašto toliko suplemenata i kapsula se može naći na tržištu ovih dana.

Naučnici iz Colorado-a su potvrdili da ekstrakt sjemena grožđa ima mogućnost da djeluje na mutaciju i promjene ćelija i tako može uništiti i spriječiti širenje raka po cijelom tijelu. Koristeći 200 mg ekstrakta sjemena grožđa dnevno može spriječiti formiranje kolorektalnog karcinoma. Osim toga, ovaj nevjerovatan ekstrakt može spriječiti i izliječiti nekoliko drugih bolesti.

Zahvaljujući svojom jakom svojstvu ovaj ekstrakt može da poboljša zdravlje krvnih sudova, može ne samo smanjiti rizik od srčanih bolesti i udara, nego može također poboljšati slabe i krhke kapilare i poboljšati protok krvi, posebno u ekstremitetima.

Zato mnogi stručnjaci smatraju ovaj ekstrakt kao vrlo koristan dodatak za gotovo sve vrste kardiovaskularnih nedostataka, kao i za sve vrste loših kardiovaskularnih funkcija, uključujući i proširenje vena, dijabetesa, određenih slučajeva impotencije, ukočenost i trnci u rukama i nogama i grčevi u nogama. Ekstrakt sjemena grožđa stimulira rad čak i od najmanjih krvnih sudova, tako da se definitivno poboljšati cirkulaciju krvi u našim očima.

Često se preporučuje kao dodatak koristan u slučajevima pjega očne jabučice – jednog od glavnih razloga za sljepoću u starijih ljudi. Osim toga, ovaj ekstrakt može biti vrlo koristan za ljude koji koriste mnogo računare tokom dana. Nekoliko istraživanja su potvrdila da uzimanje oko 300 mg ovog ekstrakta svakodnevno u periodu od dva mjeseca može smanjiti naprezanje očiju povezana s radom na računara i poboljšati kontrast vida.

Osim toga, ekstrakt sjemena grožđa pomaže očuvanje i jačanje kolagena u koži i često ga možete pronaći u najpopularnijim kozmetičkim kremama kao sastojak koji pomaže elastičnosti kože.

Ovaj ekstrakt također može olakšati simptome alergije, jer spriječava oslobađanje tvari koje dovode do ovih simptoma (kao što je histamin na primjer). Ovo su neki od najvažnijih zdravstvenih prednosti ekstrakta sjemena grožđa kada se koriste u obliku ekstrakta.

Ulje ekstrakta sjemena grožđa

Međutim, ulje sjemena grožđa može biti više korisno. Prema studiji grupe naučnika koji rade na Univerzitetu u Syracuse Health Science Center u državi New York, dvije kašike ulja sjemena grožđa dnevno može povećati nivo dobrog holesterola za 15% i smanjiti nivo triglicerida za 14% u roku od samo 4 sedmica. Ovo ulje može se koristiti umjesto mnogih drugih eteričnih ulja u procesu kuhanja ili salate.

Nadamo se da će ove prednosti ohrabriti da pokušate ekstrakt  sjemena grožđa i ulja.

Article Tags:
· ·
Article Categories:
Ljekovite Biljke · Zdravlje

Komentari