2 years ago
1988 Views

Prirodni lijek za liječenje vrtoglavice

Written by
vrtoglavica

Bolest se pojavljuje kod oboljenja unutrašnjeg uha, smetnji vida, migrene, smetnji cirkulacije krvi, morske bolesti i drugih bolesti kretanja (avionom i autobusom ili tzv. »kinetoza«.)

To je stanje kada se čovjeku poremeti ravnoteža, a javlja se kao simptom mnogih živčanih i drugih bolesti. Kad vrtoglavica nastupi, čovjeku dolazi rnrak pred oči. Osjeća, zatim, da se oko njega predmeti okreću ili da se sam okreće oko vlastite osi.

Uz bolest redovito se pojavljuje mučnina, bljedoća, znojenje, glavobolja i povraćanje, a nerijetko završava nesvjesticom.

Liječenje vrtoglavice:

Sastav čaja:

– 20 g kunice

– 20 g cvjetova gloga

– 20 g majčine dušice

– 20 g puzave pirevine

– 20 g ive trave

Pripremanje i primjena čaja:

U 1 litru proključale vode staviti 5 g mješavine trava i kuhati poklopljeno 1/2 minute. Nakon što se ohladi, čaj se pije zaslađen medom do 1/2 litre dnevno.

Ukoliko do vrtoglavice dolazi zbog upale srednjeg uha, u uho je potrebno ukapati po 5 kapi svježe iscijeđenog soka iz listova trave uvare (čuvarkuće). Isto tako, prije spavanja potrebno je ukapati po 5 kapi kantarion ulja ili maslinova ulja. Poslije toga ne smije se izlaziti iz kuče ili stana. Izbjegavati rad s Ijudima; ne penjati se visoko. Ukoliko je vrtoglavica posljedica visokog ili niskog tlaka, potrebno je koristiti lijekove za visoki ili niski tlak.

Article Categories:
Bolesti · Ljekoviti Recepti · Prirodni lijek · Zdravlje

Komentari