2 years ago
1689 Views

DOZNAJEMO: Kombinacija koja je savršena kod liječenja upornog kašlja

Written by
medkafa

Nakon provedene studije znanstvenici su došli do zaključka – kombinacija kafe i meda može se koristiti u liječenju kašlja

U nastavku saznajte kako i zašto su ove dvije naizgled nespojive namirnice odlične za probleme koji nastaju tijekom sezone prehlade i gripe.

U studiji provedenoj na 97 osoba, sudionici su bili podijeljeni u više grupa. Jedna je grupa konzumirala pastu od kafe i meda, a druge sirupe protiv kašlja. Rezultati su pokazali da skupina koja je svakih 8 sati tijekom tjedan dana konzumirali tu kombinaciju imala je najmanju učestalost kašlja.

Zašto je ta kombinacija dobra? Med, prije svega, sadrži antioksidanse koji smanjuju rizik od bolesti. Sirovi med ima antibakterijski učinak. Niz je i drugih prednosti. Od toga da pomaže regulirati razinu šećera u krvi do toga da potiče opuštanje i poboljšava san. Što se tiče kave, naravno, korištena je ona u sirovoj formi, a također je kao i med bogata antioksidansima.

Donosimo još nekoliko odličnih kombinacija za borbu protiv bolesti koje se javljaju u ovom dijelu godine.

Med, đumbir i limun

Sastojci: 1 šalica sirovog meda, 1 žličica đumbira, sok od 1 limuna.

Priprema: Pomiješajte sastojke i zajedno ih kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta. Dobiveni napitak pijte 2-3 puta dnevno za ublažavanje kašlja, a dobar je i protiv upale grla.

Med i jabučni ocat

Sastojci: ¼ šalice sirovog meda, ¼ šalice jabučnog octa.

Priprema: Pomiješajte med i jabučni ocat, konzumirajte žlicu sirupa tijekom nekoliko dana kako bi vam se olakšali simptomi.

Med je zbilja pravi dar prirode, odličan je i s limunom te kokosom. Uistinu se može koristiti u čitavom nizu napitaka protiv prehlade i kašlja, piše kakolijeciti.com.

Article Categories:
Ljekoviti Recepti · Magazin · Prirodni lijek · Zdravlje

Komentari